A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2023. január 2. hétfő

 

Tanáraink titkos élete - Kormos Zoltán

Következő epizódunkban Kormos Zoltán Igazgatóhelyettes Urat vesszük célkeresztbe.

Szia! Te újra itt? Kanapédon ülve az elmúlt hetek ünnepei után, bejglitől és pezsgőtől telve vagy talán az újévi lencselevest befejzve, immár gazdagon azt kérdezgeted magadban, vajon él még ez a bátor, lekes tudósító? Mit is hozzak fel mentségemül, kicsit elhúzódott a vakáció, azonban ez szerencsédre véget ért! Na, de önfényezés helyett inkább lerántom a leplet, sorozatunk visszatér, hamisítatlanul!

 

Gyors kitekintés, ha blogunkat olvasva értetlenül állsz azelőtt, hogy miről beszélek, olvasd el az első epizódot (Tanáraink titkos élete - Melegh Béla). Abban kifejtettem, mire is vállalkozik szerkesztőségünk ebben a cikksorozatban.

 

Alapos meggondolás után arra jutottunk, hogy következő alanyunk Kormos Zoltán tanár úr legyen, mivel a nyár folyamán egyik régi álma vált valóra, ugyanis 2022. augusztusában a 2022a osztály jóvoltából elmehetett trabantot vezetni. Namármost Kormos tanár úrról tudni kell, hogy a szocializmus technikai vívmányait csodálattal szemléli, előszeretettel idézi és használja a pártitkárok és gondolkodók szófordulatait a megfelelő ironiával. Ezen információkon felbuzdulva habozás nélkül belevetettem magam eme projektbe. 

 

Első terepszemle...

 

Ha valaki gyanakodna, ezen cikk írása után nem kaptam semmilyen juttatást, sem lyukasóra, sem ebédnél juttatott repeta formájában. Fontos ezt leszögezni, hogy írói objektivitásomat olvasóink ne vonják kétségbe. 

 

Elég azonban belőlem, hagyjuk beszélni a tanár urat, aki remélhetőleg részletesebben bemutatja nekünk élményét, illetve egy keveset szabadidős tevékenységéről is megtudhatunk!

 

Laudetur Jesus Christus! tanár úr, következő tanár szereplőnként, először is kérem, mutassa be egy kicsit hobbijait. Mit szokott tenni szabadidejében, hogyan pihen a mindennapokban?

Viszonylag kevés a szabadidőm van, azonban olvasni szoktam (mint minden valamire való bölcsész), van egy kis családi telkünk, ahol a hétvégét töltöm, illetve egy templomi közösség, ahol szintén jelen vagyok. Nagyjából ezek a legfontosabbak.

Miért pont a Trabant, honnan származik ezen érdeklődése a tanár úrnak?

Én a szocializmus korában nőttem fel, a 80-as években és akkor sok ily autó “mászkált”. Vezetni nem vezettem trabantot, de utaztam sokat vele. 

Hogyan jött ez  lehetőség, mi is volt ez a vezetés pontosan?

Ez pontosan a 2022A ajándéka volt. Az igazgató úrral mentünk el, Székely tanár úr ekkor zarándoklaton vett részt, a Dunakanyarban különböző helyszínek között mozogtunk ezzel a csodálatos járgánnyal.

Milyen érzés volt ez a tanár úrnak? Milyen élmény volt?

Felemelő, mindenképp nagyon retro. Amikor kifordultunk a kétsávos útra, az ijesztő volt, a tükrök homályosak voltak. Egyébként azon túl hogy az ajtó minden ízében remegett, rendkívül jópofa volt. Egy idő után az ember a váltóját is megszokta. Kormányváltó volt, viszonylag gyorsan el lehetett sajátítani kezelését.

Köszönöm válaszait!

Én köszönöm!

 

Indulásra készen..

Visszatérve interjúnk után ismét gondoltam kutatásra vágyó olvasóinkra, az eseményről készült egy videó is, ezt az iskola Youtube-csatornáján tekinthetik meg, illetve a cikk aljára görgetve.

Hát igen, sajnos ismét végére értem tudósításomnak. Remélem, az új évet és a munkába visszatérést, valamint a bejglifelejtést sikerült feldobnom. Sorozatunk még visszatér, de hogy kiről és miről fog szólni a “Tanáraink titkos élete” harmadik része, az maradjon homály leple alatt.

 

A Piarinsta szerkesztősége nevében ezzel a cikkel kívánok minden olvasónknak eredményes és boldog új évet!

 

 Környei Kristóf, Piarinsta

Design: Unicial Program: Florka