A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2021. február 12. péntek

Xmikrobi, a piarista kuriózum

Bemutatásra került az iskolánkban is használt gépírást tanító program. Az online képzésen részt vett az élenjáró gimnáziumok igazgatóinak grémiuma is.

Az Xmikrobi program neve bizonyára a legtöbb piarista diák fülében ismerősen cseng. Sokan nem tudják, de a diákok körében méltán népszerű gépíró program egy igazi piarista kuriózum. Abból az okból, hogy ne csak kizárólag a piarista diákok ízlelhessék meg ennek a programnak köszönhetően elsajátítható tudás édes ízét, 2021. február 3-án az iskola meghívott egy tucat iskolaigazgatót és érdeklődőt, hogy megismerhessék az alkalmazás határtalan lehetőségeit. A résztvevők zöme az ÉGIG-hez tartozó iskolaigazgatók voltak. 

Az ÉGIG, az Élenjáró Gimnáziumok Igazgatóinak Grémiuma (egig.hu) egy olyan hálózat, melyben különböző iskolák igazgatói hasznos tudásokat és jól működő gyakorlatokat osztanak meg egymással. Ilyen jógyakorlat az iskolánkban is használt Xmikrobi gépírást tanító program. Iskolánkat Horváth Bálint igazgató úr képviseli az ÉGIG-ben.

A rövid, alig egyórás zoomos konferencia az informatika teremben zajlott, ahol Bukor János tanár úr mutatta be a program telepítését és működését. 

A képzési alkalomhoz szerkesztőségünk egy frappáns videóval járult hozzá, amelyben egy hetedikes informatika órán lehet élesben figyelemmel követni a program működését a gyakorlatban. 


Sebestyén Kristóf, piarinsta

Design: Unicial Program: Florka