A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2019. január 13. vasárnap

SzalagavatÁS

Nehezen értelmezhető cím, esetleg elírták a szerkesztők... a következőekben a 2019.a osztály (Á osztály!) január 11-i szalagavatójáról lesz szó.

Egy ilyen felvezetés után mi jöhet még? Bennünk is ez a kérdés vetődött fel, mikor az iskolába belépve a 11.-es biztonsági őrök a meghívó bemutatásra szólítottak fel, s kabátjaink leadása után utunk a tornaterembe vezetett. Ez most mégsem a vasbotszagú, húzódzkodóval felszerelt megszokott tornaterem volt. A nagy függönyökkel feldíszített teremben csupa elegáns és fontos kinézetű ember cseverészett.

Az osztályfőnök, Molnár Lehel elmélkedése, a szalagok megáldása, majd a könyörgések után a diadalmas szalagtűzés emelte az ünnep fényét. Végzőseink megcsillogtatták tánctudásukat, majd egy képválogatás után mindenki a folyosókon költhette el a hosszú sorokban gőzölgő vacsorát. Viszonylag gyorsan megtöltötte a teret a megjelent 350 ember, viszont a hely szűkössége még jobb lehetőséget adott a társalgásra, mozgolódni nem nagyon lett volna érdemes. A szalagavató esszenciája ezután következett: az osztályfilm, amelynek érdekes kerettörténetéből a múltra, kedves emlékekre való visszaemlékezés bontakozott ki. Ezzel a témával korrelált egy tanár-kvartett meglepetés produkciója, amelyben a piarista diáktól/öregdiáktól megszokott anekdotázgatás volt főszerepben. De a végzősök tarsolyában is volt egy előadás: a tanárparódiák tömkelegének csúcsaként az osztályfőnök volt terítéken, Brian élete módra. Lezárásként az osztály egymás vállait átkarolva, táncolva, a közönséggel együtt dalolta az Always look on the bright side of life slágert, ezzel megfelelő attitűdöt mutatva az érettségihez, s az azt követő életükhöz.

Miután kitöröltük szemünket, és a rekeszizmaink is lecsillapodtak az előadások után, szabad tánccal és a jazz-zongoristás teaházban lehetett kikapcsolódni. A kapuk 10 óra körül záródtak, a 11.-esek pakolással ünnepeltek, a többiek pedig meggyőződtek, hogy a Gellért-hegy mégsem tört ki, majd ők is folytatták az ünneplést.


Szöveg: Dudás Márk, Forián-Szabó Miklós, piarinsta
Kép: Berky Bence, piarinsta

Címkék: Beszámoló

Design: Unicial Program: Florka