A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2018. július 27. péntek

Pesti első gimnáziuma 301 éves - interjú az igazgató úrral

A penzcentrum.hu riportere kérdezte az igazgató urat az iskola múltjáról, jelenéről, a mai világ kihívásairól, a lelki életről és a tanulásról, a közösségről és a módszertani kihívásokról.
 
"Mindemellett arról nem szabad lemondanunk arról, hogy valamifajta elmélyült dologba bevonjuk a gyerekeket. Ha nem mélyednek el egy-egy területen, amibe a diákok beleteszik az energiájukat, ahol megtapasztalják, hogy egy dolog hogyan működik, mik a belső törvényszerűségei; ha ezt a lelassulást, erőfeszítést nem tudjuk velük megkóstoltatni, akkor valamiről lemaradnak, szegényebbek maradnak.

Az élet más területeire is ki fog hatni az, ha nem tudnak valamiben elmélyülni, nem tudnak elköteleződni. Ezért mindegy, hogy melyik az a tantárgy, amelyikbe így bevonódnak, de abba tegyék oda magukat, és ehhez biztosan kell valamiféle monotóniatűrés. Mindemellett látom, hogy hiába túlterheltek a gyerekek, ha valami olyan dologba kóstoltak bele, ami számukra izgalmas, akkor nem olyan fárasztó az iskola, ilyenkor van, hogy még szombaton is bejönnek." - hangzik el az interjúban.

A teljes interjúszöveg kattintásra elérhető.

Design: Unicial Program: Florka