A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2021. december 16. csütörtök

Hetedikes időkapszulától a tizenkettedikes szalagavatóig

December 10-én és 11-én tartották szalagavatóikat iskolánk végzős osztályai.

December 10-én, pénteken és 11-én, szombaton tartották szalagavatóikat iskolánk végzős osztályai, az iskola vezetésével és osztályfőnökeikkel együttműködve. Mintegy 1200 néző szemlélte otthonából az online közvetítést, míg mások a helyszínről csodálták azt - az eseménynek a piarista gimnázium kápolnája, és a sok funkciót betöltő tornaterme adott otthont.

“A 2022a szalagavató bálja az elmúlt évek nehézségei után a közösség egy régen várt csúcspontja volt. Az osztály rengeteg munkával telt hónapja után nagy öröm volt csatlakozni ehhez az estéhez, amely a megszokott precíz szervezés és kivitelezés miatt gördülékeny és profi volt.” - értékelte kérdésünkre az á osztály szalagavatóját Sághy Ádám osztályfőnök-helyettes úr.

Az est első felében hangzottak el a megnyitó beszédek, illetve ekkor zajlott a szalagtűzés is. Egy rövid szünet következett, ám eddig sem unatkozott a publikum: a 2022.a múzeumot állított össze szórakoztatásul. Kezdetét vette a második felvonás: a hagyományos keringő és osztálytáncok után, a végzős diákok tartalmas előadásokban nosztalgiáztak az iskolában töltött évek emlékeiről. Így a vendégek bepillanthattak az iskola életébe és egy kicsit az osztály részének is érezhették magukat.

A műsor ikonikus pillanata volt, amikor a 2022.a levetítette a még hetedik osztályban videóra vett időkapszuláit. Az eredmény garantált volt: fülig érő szájak és önfeledt nevetés. Sághy tanár úr kérdésünkre hozzátette: “Meghatározó élményem volt az estén, hogy a fiúk hetedikes énje milyen önazonosságban azzal, ahogyan én ma személyesen ismerem őket. Jó volt látni ezeket a videóüzeneteket, hiszen én is pont ebben az évben kezdtem tanítani az iskolában, így adódott a lehetőség, hogy visszanézzem a magam belső filmjét arról, hogy mit kívántam a következő évekre. Ezért az élményért különösen is hálás vagyok”.

Beniczky Tamás, Dudás Fülöp, piarinsta

Design: Unicial Program: Florka