A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2016. március 4. péntek

Hangverseny a Deák Téri Evangélikus Gimnáziummal

A két iskola kórusai és zenekarai adtak koncertet

A Deák Téri Evangélikus Gimnázium vendégei voltunk - a két iskola közös "ökumenikus koncertet" adott.

Bence Gábor és Melegh Béla karnagy urak vezették a koncertet.

Az egyesített ének- és zenekar Kodály Zoltán monumentális kánonja (A magyarokhoz) mellett J. S. Bach Kreuzstab-kantátájának (BWV 56) két részletét és Mozart: Ave verum motettáját adta elő. A kantáta basszusáriáját is diákok énekelték: a piarista gimnázium részéről Fazekas Mihály (12. b), a Deák térről pedig Horváth Bálint (11. b).

A koncentrált zenéléssel töltött délutánt vidám hangulatú agapé zárta a gimnázium étkezőjében. Mindkettőt nagyon köszönjük a Deák Térieknek.

Bach még soha nem hangzott el a mi fiaink előadásában. A különleges alkalom annak köszönhető, hogy vannak olyan tehetséges diákjaink, akik el tudták játszani a rendkívül bonyolult oboaszólamot (Mihalovits Márk), a figyelmet igénylő basszust (Tóth Barnabás), és el tudták énekelni a nem könnyű énekszólamot is (Fazekas Mihály, ill. a Deák Térről Horváth Bálint).

Állandó zenekart sem tudunk fenntartani, de öröm, hogy van annyi tehetséges hangszeres (főleg vonós) diákunk, akikkel - ha csak projekt-szerűen is - megoldható ilyen darabok előadása.

A koncerten szólót énekeltek Tóth Barnabás (T), Móczár Botond (Bar), Fazekas Mihály (B), illetve a 11-12.évf. diákjai. Hangszeres szólót játszottak Mihalovits Márk (oboa), Tóth Barnabás (cselló), Kapolcsi-Szabó Levente (zongora), Búza Balázs (trombita), Kádár Barnabás (klarinét), illetve Horváth Bálint igazgató (zongora, orgona), illetve maguk a karnagyok (zongora, orgona).

Köszönjük a Deák Téri Evangélikus Gimnázium vendégszeretetét.

Design: Unicial Program: Florka