A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2019. szeptember 25. szerda

Hajókirándulás a Dunán

Múlt héten csütörtökön tartotta iskolánk az egyik legnagyobb szabású,  diákönkormányzat által szervezett eseményét, a DÖK-napot.

Az eredetileg május közepére tervezett hajóút a Hableány tragikus balesete miatt meghiúsult, így most került pótlásra ez az egész iskolás program. Az eredeti tervek szerint most ősszel is Szentendrére mentünk volna, ahol a fenntarthatóság jegyében szemétszedést, parttakarítást terveztünk, játékokkal és Duna-parti ebéddel. Az alacsony vízállás miatt sajnos nem hajózhattunk fel Szentendrére, így az utolsó pillanatban kellett újraszervezzük a programot. A szentendrei önkormányzatnak ezúton is köszönjük a sok segítséget! Reméljük, lesz még lehetőségünk eljutni Szentendrére!

Az újratervezett program szerint végül egy izgalmas budapesti városnéző hajótúrán vehettünk részt. A Dunán való csordogálást különféle programok, előadások színesítették. Hallgathattunk például előadást a 18-19. századi piarista diákság dunai kalandjairól, illetve a fenntarthatóságról is egy érdekes ízelítőt kaptunk. Volt még közös éneklés a hajón, sörpong (persze csak vízzel!) és persze társasjáték minden mennyiségben. A digitális kultúra és közös játék rajongói számára némi digitális vetélkedőt is rendeztünk a hajó aljában.

Az időjárás kedvezett az utazásnak, így verőfényes napsütést élvezhettünk végig az út során. Személy szerint nekem a legnagyobb élmény a sörpong, illetve maga a feeling volt, hogy négyszázan itt vagyunk egy hajón és tényleg sikerült ezt összehozni. Óriási pozitív csalódást váltott ki belőlem mind az iskola, mind a DÖK felé.

Ezúton is köszönjük a rugalmasságot és a nagyszerű szervezést a DÖK-nek, már alig várjuk a következő ilyen napot!

szöveg: Juhász Márton, piariNsta
fotók: Varga Koppány, Zsigmond Sebestyén, Szőke-Brandt Áron

Címkék: Beszámoló | DÖK | Programok

Design: Unicial Program: Florka