A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2021. december 19. vasárnap

Gólzáporos tanár-diák meccsel zárult az I. Mikulás Kupa

December 18-án került megrendezésre iskolánkban az I. Mikulás Kupa.

Délelőtt az alsósok (7-9. évfolyam) játszottak, ahol hatalmas izgalmak és mindent eldöntő tizenegyespárbajok közepette végül a 9.a lett a bajnok. Délután a felsősök (10-12. évfolyam) léptek pályára. A döntőben nagyon szoros meccset vívott a 11.b és a 12.b, amiből végül a 11.b fiai kerültek ki győztesen, ezzel elhódítva a vándorserleget.

A bajnokság záróakkordjaként egy tanár-diák mérkőzés került megrendezésre. A mérkőzés percről percre közvetítését alább olvashatjátok.



18:55 Néhány perc múlva kezdetét veszi a tanár-diák rangadó. A felsősök bajnokságának győztese, a 11.b hívja ki a tanárok ifjú titánjainak csapatát.

18:56 A tanárok kerete kapcsán hatalmas titkolózás és információ-visszatartás volt, de ebben a szent pillanatban pályára lépett Bottka Benedek, Csanády Dávid, Márialigeti Kristóf, Márkus Roland és Szőke Máté.

18:57 Mind a kettő csapatnál nagyon mélyreható taktikai megbeszélések folynak.



18:59 Drága bírónk Győri Hunor is "időben" befutott.

19:00 Mindkét csapat feláll a formációiba, majd elhangzik a várva várt sípszó és kezdetét veszi a mérkőzés. A tanárok rögvest támadásba lendülnek, ám sikertelenül.

19:01 "A spori ne legyen már útban!" - hangzik el nézőtéren. A közönség nincs megelégedve a bíró munkájával.

19:02 Alig kezdődik el a mérkőzés, Márialigeti tanár úr már a diákok kapuját ostromolja és támadását góllal fejezi be, 1-0 a tanároknak.

19:02 A tanárok a gól utáni örömmámorban úszva egy kicsit elbambultak és ezt Dániel Gergő tökéletesen kihasználja egy hatalmas gól formájában: 1-1.

19:04 Egy kis késessel befut Borzsák tanár úr is, aki azonnal elkezd melegíteni a minél korábbi pályára lépés érdekében.

19:05 Iskolánk dökelnöke Jaczkó Mátyás épphogy pályára lépett, máris Márkus Roland – kiváló főszerkesztőnk – kapuját vette célba. Egy ügyes manőverrel bepiszkálja a labdát Márkus lábai között, ezzel 2-1-es vezetést szerez a diákoknak.

19:05 "Bravó!" "Vigyázz mögötted!" – ilyen és hasonló instrukciók hangzanak el a pálya széléről Horváth Bálint igazgató úr szájából, aki mint egy jó edző biztatja csapatát és segíti a taktikát.

19:06 Váratlan meglepetés éri a nézőket. Az edzőből hirtelen játékossá avanzsáló Horváth Bálint pályára lép.

19:08 Igazgató úr játéka hatalmas lendületet ad a tanerőknek , nagy támadásokba lendülnek. Bottka tanár úr el is vállal egy lövést, azonban ez kapufa.

19:10 Felharsan a hármas sípszó, vége az első félidőnek. 2-1 a diákoknak.

19:10 Egy gyors térfélcsere után elkezdődik a második félidő. Ezúttal a diákok kezdhetnek, egy gyors passz Dudás Fülöpnek, aki lő és gól. A közönség őrjöng. 3-1.

19:11 A tanárok jönnek szöglettel. Csanády Dávid végzi és Horváth Bálint már lő is. Ezt azonban kipöcköli a kapus. A labda Borzsák tanár úrban találja meg gazdáját, aki nem sokat teketóriázik. Egy ívelt lövés és gól. 3-2.

19:12 Márkus Roland minden erejét összeszedve egész pályát átívelő dobására szánja el magát, ami a Jóisten segítségével Horváth Bálint fején köt ki. Középre fejeli Csanádynak. A kiváló francia- és történelemtanár bal lábbal leveszi, átteszi jobb lábára és keresztbe a kapu bal oldalába helyezi a bőrgolyót, ezzel egyenlít. 3-3. Hatalmas ujjongás a tanárok részéről.

19:13 Szerkesztőségi harcok alakulnak ki. Dudás Fülöp, kiváló szerkesztőtársunk sorozatos lövésekkel ostromolja Márkus Roland főszerkesztő kapuját, ám sikertelenül.

19:14 Dániel Gergő 10 méteres bombája nem csak a labdát, de még Márkus Rolandot is a kapuba juttatja. 4-3 a diákoknak.

19:15 A tanárok középkezdése után a diákcsapat megszerzi a labdát és gyors ellentámadásba lendül, a vége egy bepasszolt labda, amit Szalay gólra is vált. Mármint nem Szalay Ádám vagy Attila, hanem Szalay Botond. 5-3.

19:16 A tanárok kapust cserélnek. Márialigeti tanár úr beáll a kapuba, Márkus tanár úr pedig kijön mezőnybe. Ezen felbuzdulva Dudás Fülöp azonnal cselezgetni kezd, majd lő. Hatalmas, védhetetlen találat a bal felső ficakba.

19:16 Úgy látszik, a tanárok egy kisebb hullámvölgybe kerültek, mivel zsinórban a 3. góljukat kapták 2 percen belül, és nem úgy néznek ki ezek a tizenegyedikes fiúk, mint akik le akarnak állni a gólgyártással…

19:16 "Füli nagyon állat vagy!" – hangzik el a nézőtéren egy szurkolótól.

19:16 A bíró, mint látszik nagyon kiosztana már egy-két lapot, mert ilyen kijelentésekkel traktálja nézőket: "Nincs szabálytalanság, ez így nem jó."

19:17 A 11.b korábbi bombalövéseire válaszolva egy szemtelenül nagy gólt lő félpályáról Borzsák István. Ezt még a tizennegyedikesek is megirigyelték. 6-4.

19:18 Már mind a kettő fél nagyon fárad, ez azonban kicsit sem látszik meg Szalay Botondon, aki egy könnyed mozdulattal a kapuba helyezi a labdát. 7-4.

19:20 A bíró 2 perc hosszabbítást jelez.

19:21 Eldördül még néhány kaput eltaláló lövés. Ezeket azonban a kiváló kapusok megfogják.

19:22 Felcsendül a hármas sípszó, ami a meccs végét jelenti. 7-4 arányban győztek a diákok.

19:23 A mérkőzés után a küzdő felek gratulálnak egymásnak a sportszerű és gólgazdag meccshez.

A nagy rangadó után tanáraink még játszottak egy barátságos mérkőzést az alsós bajnokság győztes csapatának itt maradt tagjaival. Ezt 5-1 arányban a tanárok nyerték.

Borka János, Magó Benedek (piarinsta)

Design: Unicial Program: Florka