A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2020. április 8. szerda

Filmek a szünetre

Szerkesztőségünk összeült (természetesen csak virtuálisan), és összeszedtünk számotokra néhány rendkívül izgalmas és szórakoztató filmet, amelyeket meleg szívvel tudunk ajánlani számotokra.

Ezek nem húsvéti filmek, hanem sokkal inkább elgondolkodtató jellegűek, de ha figyelmesen nézzük őket, akkor tudunk kapcsolódásokat találni a filmek mondanivalója és az ünnep között. Amelyik filmhez találtunk linket azt feltüntettük, de álljuk a videotékát…, hiszen a filmet eredeti minőségben lehet a legjobban élvezni. Készítsetek popcornt és válogassatok kedvetekre!

Fegyvertelen katona

A filmben Desmond Dosst kísérhetjük végig kalandos útján, hogyan lesz egy félénk fiúból háborús hős.A film a háború minden borzalmát bemutatja, főszereplőnk azonban a legkilátástalanabb helyzetben sem veszíti el Istenbe vetett hitét.Ebben a húsvéti időben mi is elgondolkozhatunk azon, hogy a legrosszabb helyzetekben tudunk-e Istenhez fohászkodni, hogy adjon erőt számunkra a kihívásokban.

Célközönség: Ezt a filmet NEM az egész családnak szánjuk, kivéve, ha mindenki elmúlt 16 éves.

A film ide kattintva érhető el a videa.hu-n.

Előzetes:

1917

Ha sikerült meghozni a kedveteket a háborús filmekhez, akkor itt egy másik gyöngyszem, az 1917 személyében. Két fiatal katonatiszt küldetését követhetjük végig. Feladatuk, hogy egy titkos üzenetet továbbítsanak egy másik századnak, akik a titkos információ nélkül saját vesztükbe rohannának. A film operatőri szempontból kiemelkedő, hiszen szinte vágás nélküli élményt kapunk. A film tele van haraggal, szeretettel, megalkuvást nem tűrő akarattal és rengeteg fordulattal.

Célközönség: Azoknak tudjuk ajánlani akik szeretik a szívbemarkoló drámai filmeket, és természetesen azoknak akik imádják a különleges filmes megoldásokat.

A film ide kattintva érhető el a videa.hu-n.

Előzetes:

Egy kis plusz azoknak akiket érdekel hogyan csinálták meg a filmet, hogy úgy tűnjön mintha vágás nélküli lenne: https://www.youtube.com/watch?v=kMBnvz-dEXw

Amadeus

Nem kell megijedni attól, hogy 1984-ben jelent meg a film. Nagyon meglepő lehet sok ember számára, hogy régen is tudtak jó filmeket készíteni. Nem csak a mai szuperhős-dömping termel izgalmas filmeket. Rendkívül szórakoztató módon ismerkedhetünk meg történelmünk legnagyobb zsenijével, Mozarttal. Énekórai tananyaghoz tökéletes kiegészítő, vagy akár helyettesítheti azt...

Célközönség: Egész családos film

A film ide kattintva érhető el a videa.hu-n.

Előzetes:

Misery (Tortúra) - 1990

A Tortúra egy Stephen King regényadaptáció, és azok közül is egy jobb fajta. A történet szerint Paul Sheldon egy sikeres író, aki a méltán híres Misery c. regénysorozat utolsó kötetének megírását egy vidék kis hotelben fejezi be. A hazafelé vezető, jeges úton sajnos autóbalesetet szenved, de szerencséjére egy arra járó ápolónő (Annie Wilkes) megtalálja, és hazaviszi otthonába ápolni. Miközben Paul az ápolónő házában gyógyul, megtudja, hogy kedves megmentője hatalmas rajongója a regényeinek. Habár később kiderül, hogy Annie nem éppen egy olyan rajongó akire sok író vágyna… A Misery nyomasztó, vagy éppen ijesztő hatását sok más thrillerrel ellentétben nem a csilli-villi filmtrükkjeivel, meg jelmezeivel éri el, hanem a zseniális színészi alakításokkal (különösen Kathy Batesszel).

Célközönség: Mindenki, aki szereti a thrillereket, de lehetőleg ne ültesd le elé a kisöcsédet.

A film ide kattintva érhető el a videa.hu-n.

Előzetes:

Monty Python's Life of Brian (Brian élete) - 1979

Gondolom sokaknak nem kell bemutatni a Monty Python örökéletű klasszikusát, de ha valakinek mégis kimaradt volna, itt a tökéletes alkalom, hogy húsvét apropóján bepótolja ezt a zseniális filmet. A történetről csupán annyit, hogy Brian-t, aki egy egyszerű jeruzsálemi lakos, összetévesztik a Messiással, és őt kezdik el követni az emberek. A cselekményt nem fejtem ki bővebben, mert nem is olyan lényeges. Ugyanis a film esszenciája a zseniális jelenetekben és a mögéjük bújtatott mögöttes jelentésekben rejlik.

Célközönség: Egész család

A film ide kattintva érhető el a videa.hu-n.

Előzetes

Nagy Lőrinc, Sebestyén Kristóf, piarinsta

Címkék: Koronavírus

Design: Unicial Program: Florka