A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2019. március 21. csütörtök

Fesztivál a Piarban '19

Idén másodjára a tavalyi évhez hasonlóan március 14-én zajlott a művészeti fesztivál.

Idén másodjára a tavalyi évhez hasonlóan március 14-én zajlott a művészeti fesztivál, ahol – nomen est omen - a diákok művészeti érdeklődésüknek teret engedhettek.

A folyosókon elsősorban az agilis hangszerek szóltak, a gitáros és basszusgitáros fellépők mellett a Vörösmarty körtér versei és portrék kaptak helyet. Egy emelettel odébb jazzes harmóniák csalogatták az arra járót, mobil zongoráról. A kápolnába betérők a barokk mesterektől, Buxtehudetól, Pachelbeltől és Bachtól hallgathattak műveket, majd a francia romantikus orgonairodalmat Dubois és Boëlmann toccataja képviselte. A tanácsterembe versszavalásra ülhettünk be, a zeneteremben Chopin etűdtől kezdve Goens tarantelláig minden volt. A megfáradt fesztiválozó a földrajz teremben AVK-s filmekkel, és szalagavatós osztályfilmmel zárhatta túráját.

Az idei fesztivál különlegessége volt a 300+1 osztályprodukció sorozat, melyben páros tánc osztályszintű koreográfiával, rendhagyó Kalazancius interjú, tanár-diák paródia, Harry Potter átirat és Sosztakovics no. 2 waltza szerepelt műsoron.

Köszönjük a szervezőknek, fellépőknek, hogy a fesztivál megvalósulhatott, tartsuk meg ezt a jó szokásunkat.

szöveg: Dudás Márk, piarinsta
képek: Varga Koppány, piarinsta

Design: Unicial Program: Florka