A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2022. március 27. vasárnap

Érkezik a III. Piár Fesztivál

Az előző két évben elmaradt, de idén visszatér a Piár Fesztivál. A 2022. április 6-án megrendezésre kerülő összművészeti fesztiválra már 17 jelentkezés érkezett, de továbbra is várják a produkciókat.

Iskolánkban 2018-ban és 2019-ben már volt egy-egy fesztivál, amelyek fogadtatása mind a diákok, mind a tanárok részéről pozitív volt. Az idei harmadik fesztivál előtt a program szervezőjét, Posta István tanár urat kérdeztük ennek kapcsán, aki elmondta: „Volt sikere. Az kell hozzá, hogy 30-40 diák szerepeljen.”

Posta tanár úr szeretné elérni, hogy a fesztivál segítségével a diákok számára fontos dolgok megjelenjenek a iskola falain belül. Legyen az zene, film, vers, tánc vagy akár festmény. A fesztivál arra is alkalmat ad, hogy a diákoknak látható legyen a társaik valamely téren való jeleskedése, hogy rácsodálkozzanak - a tanárokkal közösen -, milyen sokszínű a diákság.

„Fontos, hogy a diákok tudják alakítani az iskolát. Nem az van, hogy a diák ül passzívan és a tanár egy tananyagot lenyom neki, hanem ezen kívül még sokkal többről kell, hogy szóljon az iskola. Egy ilyen alkalom lehetőséget ad arra, hogy a diákok aktívan vegyenek részt az iskola alakításában és behozzanak olyasmiket, ami nekik jó, ami nekik fontos. Ebből szerintem sokkal több kéne ebbe az iskolába” - mondta el Posta tanár úr.

Az is kiderült, hogy a tanárok is készülnek valamiféle hangszeres-énekes előadásra. Sajnos ennek kapcsán nem sikerült semmit kihúznunk tanárainkból.

Aki szeretne jelentkezni, az a Classroomban kiküldött dokumentumban megteheti.


Borka János, Környei Kristóf, piarInsta

Borítóképünk: Madas Bálint és Martos Domonkos öregdiákjaink gitárelőadása. A fotó a 2018-as első fesztiválon készült

Design: Unicial Program: Florka