A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2013. szeptember 23. hétfő

Ego sum - nyitóelőadás

A DÖK rendezvényén Pálinkás József elnök úr, az MTA vezetője tartott előadást - belépés után láthatók a képek és a felvétel

Szeptember 16-án újult erővel folytatódott a Diákönkormányzat égisze alatt szervezett, Ego Sum címet viselő előadássorozat.

Az egyének énkeresésében segédkező, szándéka szerint motivációt, inspirációt nyújtó sorozat védnöke Oláh György, piarista öregdiák, Nobel-díjas kémikus. Az Ego Sum olyan neves szakembereket, írókat, tudósokat hivatott bemutatni, akik életútjuk, tapasztalataik, vagy éppen ifjúságuk okán szilárd példát tudnak állítani a gimnázium diákjai elé arról, hogy hogyan tudnának tisztességes, felelős felnőtteké válni. A sorozat – melynek ötletgazdája Márkus Roland, immáron öregdiák – idei első előadója Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt, aki saját életéről és munkájáról a Gimnázium kápolnájában mesélve nyújtott támpontokat a meglehetősen népes hallgatóságnak. Örömünkre szolgált, hogy az Elnök Úr sokrétű elfoglaltságai ellenére is elfogadta meghívásunkat – megtiszteltetésnek vettük.

Hálásan köszönjük a segítséget Hives Áronnak a plakátok elkészítéséért, Dobránszky Márknak a fotózásért, illetve Hernády Balázsnak és Wettstein József Tanár Úrnak az eseményről készült videóért és az AVK eszközeinek rendelkezésünkre bocsátásáért.

Az eseményről készült felvételek és a videó belépés után, a galériában tekinthető meg.

Juhász Péter, Oberfrank Balázs

Design: Unicial Program: Florka