A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2019. január 16. szerda

Bronz-hét

Az elmúlt héten két iskolai sportcsapat is diákolimpia versenyeken szerepelt, mindkettőnek a harmadik helyet sikerült megszereznie.

Január 10-én csütörtökön a röpisek Kecskemétre látogattak, ahol a nyílt bajnokság országos elődöntőjét játszották. Erről a bajnokságról azt kell tudni, hogy igazolt, akár válogatott játékosok is játszhatnak benne, így amatőr csapatunk nem sok reális eséllyel érkezett.  A minitornán négy csapat vett részt, ezeket két párba sorsolták, először ők mérkőztek meg, azután pedig a két győzetes döntőzött, illetve a két vesztes játszott a harmadik helyért. A döntő győztese pedig másik hét csapattal együtt részt vehet az országos bajnokságon.

A mieink az elődöntőt a Kecskeméttel játszották, ahol a meccs egy-két szakaszát leszámítva a hazai csapat tudott dominálni, így sima 3:0-ás vereség lett a vége. A bronzmeccsen a Szegeddel játszottuk, ami egyjóval gyengébb csapat volt, a fiúk hozták a kötelezőt, a végén alkalom nyílt arra is, hogy nem a megszokott felállásokban játszanak, hanem mindenki kipróbálhassa magát más poszton is. Így végül bronzéremmel térhettek haza sietve, mert a csapat nagy részére már várt a délutáni szalagavató-főpróba.  A döntőt a Kecskemét nyerte.

A csapat tagjai: (felső sor balról jobbra) Szakács Zoltán (edző), Martos Domonkos (12.a), Takács László Vendel (12.a), Nemes Botond (12.a), Tirczka Barnabás (12.a), (alsó sor balról jobbra): Urbán Balázs (10.b), Varga Balázs (12.a), Joós András (12.a), Tóth Gellért (12.a)

Ám nem ezzel nem értek véget a hét piaros sportsikerei, ugyanis szombaton rendezték a futsal diákolimpia budapesti fordulóját. Ez is nyílt bajnokság volt, de nálunk is több egyesületben igazolt játékos játszott, így ez nem jelentett hátrányt, és nem csak a tisztes helytállás lehetett a cél. A csoportkör első három meccsén magabiztos győzelem született, így belefért, hogy az utolsón többet üljenek a padon a húzóemberek, aminek egy vereség lett a vége.

A negyeddöntő akadályát sikerrel vette a csapat, és legyőzték a Madách Imre Gimnáziumot 3:1-re, de az elődöntőben megszakadt a menetelés, ahol a Pogány Frigyes Szakgimnázium diadalmaskodott 3:0-ra. A bronzmérkőzésen megszületett a legnagyobb arányú: 4:0-ás győzelem a Karinthy Frigyes Gimnázium ellen, így a csapat felállhatott a dobogó alsó fokára. A végső győzelmet a csoportkörben legyőzött Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata szerezte meg, ezzel ők képviselhetik fővárosunkat február elején Debrecenben az országos bajnokágon.

A csoportmeccsek eredményei:

Piar - Kölcsey Ferenc Gimnázium | 2:0

Piar - Szily Kálmán Szakgimnázium | 3:0

Piar - Dózsa György Gimnázium | 3:0

Piar - Ferencvárosi Sportiskola | 0:2

A csapat tagjai: (felső sor balról jobbra) Werner András (11.a), Juhász Márton (11.a), Kerekes Márton (12.b), Nagy Mátyás (12.b), (alsó sor balról jobbra): Őry Hunor (12.a), Pintér Artúr (11.a), Trauttwein Péter (11.a), Baranyi Genaro (12.a)

Szöveg: Göncz Bertalan, PiariNsta
Képek: Budapesti Diáksport Szövetség (facebook oldal), Varga Balázs

Címkék: Sport

Design: Unicial Program: Florka