A budapesti Piarista Gimnázium (SINCE 1717) blogja 2018. május 14. hétfő

Ballagás és érettségi pesti piarista módra

Május hónap az érettségizők és a ballagók hónapja, ilyenkor kétség kívül sok fény esik rájuk az iskolai környezetben. A következőkben iskolánk néhány végzős diákját kérdezzük érettségiről, ballagásról és általánosságban az elmúlt hat év tapasztalatairól, a gimnáziumi évek lezárásáról.

Mi volt a ballagásod legmeghatóbb pillanata , illetve milyen érzés elhagyni az szeretett iskoládat?

„A legmeghatóbb az volt, amikor a diáktarsak válaszoltak a mi búcsú énekünkre. Még nem érzem úgy, hogy elbúcsúztam az iskolától. Piarista voltam, vagyok, leszek. Ennyi.” - nyilatkozta Bús Ármin kérdésünkre válaszolva.

Morvai Gábor végzős diáktársunk a hat év lezárásával kapcsolatos érdeklődésünkre az évfolyam lelkigyakorlatát emelte ki: „Ami érdekes volt, hogy 6 év alatt az első jó lelkigyakorlat volt, nagyon meghitt és szép helyen. Kiemelném, hogy mindenki kellően nyitott volt, így nagyon jó és őszinte beszélgetések voltak és sok osztály- és évfolyamtársamról még így 6 év után is megtudhattam új dolgokat.”

Volt, akinél inkább az érettségire való felkészülésről érdeklődtünk.

„Az érettségire sokat készültem, a törire külön is átnéztem az elmúlt évek összes jegyzetét, amit írtunk. Angolra külön tanárhoz jártam, meg otthon a tanárom tanácsára megírtam az elmúlt évek érettségijeit. Ezzel a két emeltre már felkészültem. A középszintűek közül pedig a matekra az órákon felkészültünk hat év alatt, az utolsó évben speciálisan is. A magyar sem volt nehéz, arra is teljesen jól felkészültünk a gimnáziumi évek során. A földrajz még hátravan, arra még kell tanulnom.” - foglalta össze a tanulmányi helyzetet Arató Márton.

Köszönjük az érettségizőknek, és sok sikert kívánunk a vizsgákhoz!

fotó: Berky Bence 
szöveg: Arató Gábor, Juhász Bálint
PIARINSTA 

 

Címkék: Ballagás

Design: Unicial Program: Florka